Sunday, July 25, 2010

poLis pamEr peLacur di Tepi Jalan

GUANGZHOU - Polis China mula bertindak tegas bagi memerangi kegiatan pelacuran di bandar raya ini yang bakal menjadi tuan rumah Sukan Asia XVI pada November depan, lapor sebuah akhbar semalam.

Namun, orang ramai terkejut apabila beberapa pelacur yang ditangkap berdiri tanpa kasut dengan tangan bergari di tepi jalan.

Pekerja-pekerja seks yang ditangkap itu berdiri pada waktu panas bagi mengelak mereka melarikan diri.

Seorang wanita China yang dikenali sebagai Wan Yu sempat merakamkan gambar-gambar pelacur tersebut menerusi telefon bimbitnya dan kemudian dihantar kepada beberapa laman Internet.

"Wanita-wanita itu masih muda dan sepatutnya mereka diberi sedikit rasa hormat.

"Mempamerkan mereka di jalanan seperti haiwan itu di depan orang ramai bukanlah cara untuk melayan mereka," katanya.

Seorang jurucakap polis mempertahankan tindakan mereka selepas pekerja seks itu enggan bekerjasama mendedahkan maklumat tempat aktiviti pelacuran.

Pelacur-pelacur itu berjalan bersama seorang lelaki yang dipercayai sebagai bapa ayam ke sebuah balai polis di Guangzhou.

Kegiatan pelacuran berjaya dikekang semasa Presiden China pertama, Mao Zedong memperkenalkan Revolusi Budaya pada 1960-an hingga 1970-an dengan mengasingkan lelaki dan wanita serta membanteras habis-habisan aktiviti tidak bermoral.

Namun, aktiviti pelacuran haram meningkat selepas China mengalami pertumbuhan pesat ekonomi dan nilai-nilai Barat dibawa masuk sehingga banyak bandar kecil mempunyai kawasan pelacuran manakala perkhidmatan seks ditawar di hotel-hotel. - Agensi
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

$ekolah Khas Untuk Pelajar Mengandung!!!

MELAKA - Kerajaan negeri Melaka semalam mengemukakan cadangan menubuhkan sekolah khas untuk pelajar mengandung, sama ada mengandung hasil perkahwinan sah atau menerusi perhubungan luar nikah, bagi mengatasi gejala pembuangan bayi sekaligus menyelesaikan isu keciciran dalam pelajaran.

Jika menjadi kenyataan, sekolah itu akan menerima pelajar dari seluruh negara.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, cadangan penubuhan sekolah itu akan dikemukakan kepada Kementerian Pelajaran untuk pertimbangan.

"Kami serius mengenai cadangan ini, jika kementerian tak setuju, kami sendiri akan mengusahakan penubuhannya,'' ujar beliau selepas merasmikan Sekolah Rendah Arab (SRA) Jabatan Agama Islam (JAIM) Batang Tiga Timur di sini semalam.

Mohd. Ali berpendapat adalah lebih baik remaja yang mengandung mempunyai saluran meneruskan persekolahan daripada berhenti dan seterusnya tercicir dalam pelajaran.

Beliau bagaimanapun tidak mahu cadangan itu disalah tafsir sebagai galakan untuk remaja berkahwin atau hamil anak luar nikah.

"Apa yang penting kita nak selesaikan masalah remaja berzina dan selepas itu mereka buang bayi,'' katanya.

Bagi membantu remaja yang masih bersekolah untuk berkahwin, beliau turut mengumumkan pemberian insentif RM500 kepada mereka untuk membantu urusan perkahwinan.

"Perkara ini telah dibincangkan bersama MAIM (Majlis Agama Islam Melaka) dan diluluskan pada mesyuarat Exco dua bulan lalu," katanya.
*
*
*
*


antara komen2 sahabatku ini.....


opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

CONTEST Ramadhan Giveaway

 LOGO RASMI


tadi de jenjalan jap kt GB...pas 2 terserempak ngn contest nie...cam bes jer....
jom r korang semua..kita join..bes tow....
juz 4 fun jer...n bg sokongn kt insan yg wat contest nie....
hadiah dia gembak tow korang.....x caye KLIK 
ngn lafaz bismillah...ida telah join contest ni..

 

Syarat-syaratnya ialah:

1. Meletakkan LOGO RASMI di atas di sidebar blog anda dengan dipautkan ke blog ini.
    dah letak dah kt ats tu...ehehehh

2. Meninggalkan KOMEN MEMBINA di bawah post ini untuk TOPIK 'Apakah perkara paling menarik tentang Ramadhan bagi anda?'
perkara menarik tentang Ramadhan bg ida adlh saat pegi ke masjid tok solat terawih bersama-sama ma dan abah....sgt bes....sbb jarang bkumpul ramai2 ngn org kg.....leh kukuhkan ikatan silaturrahim....bes sgt...dan satu lg yg menarik tentang Ramadhan adalah ia memg mguji kesabran nafsu mkn dan perasaaan yg nak marah bler time lapar memuncak..huhuhuhuhuh
:email:(petite_girlz07@yahoo.com )

3. Peserta yang sudi membuat post khas mengenai 'Ramadhan Giveaway' ini di blog masing-masing insyaallah akan mendapat bonus istimewa dengan syarat anda meninggalkan URL di KOTAK KOMEN di bawah.
dah tinggalkan URL dah kt komen 2....

4. 5 Pemenang akan dipilih secara rawak kerana semua jawapan adalah betul. Kakchik akan cetak setiap jawapan dan buat cabutan (divideokan nanti, insyaallah). Hanya KOMEN MEMBINA diambil kira.

5. Tarikh tamat 'Ramadhan Giveaway' ini ialah pada 31hb. Julai 2010 jam 7.00 petang waktu Malaysia.

6. Tulis email anda di bawah jawapan supaya senang dihubungi jika anda MENANG.
petite_girlz07@yahoo.com
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

L.0.L.I.P.0.P



 tQ cik g0ogLe

*
*
*
*
Bahagianye kalu hidup seperti lolipop…..


Berwarna wrni..ade wrna pink.kunig.merah.orem.hjau.putih.itam.putih.biru.


Tp lolipop juga boleh berkecai jika ianyer jatuh…


Ianyer rapuh…..


Dan jika ianya dimakan,  dlm masa yng lama..


Ianye juga akn semakin nipis ..nipis dan nipis dan akhirnya ianyer hilang bersama rasanya yang manis…


Bahagianye kalu hidup seperti lolipop…..


Tp….


Tak semua bend itu sempurna ….


Kerana setiap bnd yang dicipta dan trhasil mempunyai kekurangan dan kelebihan yang tersendiri…


Wrnanya melambagkan kehidupanku yang punh wrna…ade ceria..suka..pedih…perit…sush…sakit…

 *
*
*
*

 TQ cik g0ogLe
*
*
*
*



Dan sifatnya yg akan berkecai jika jatuh melambangkan hati peremppuanku yang sgt lembut dan sensitive tentang sesuatu yang berlaku


Serta sifatnya yang semakin menipis melambangkan usiaku yang semakin hari semakin suntuk untuk aku mengumpulkan segala pahala dan amalan akan ku bawa di hari kahirat kelak…


Bahagianye kalu hidup seperti lolipop…..


Tp….


Tak semua bend itu sempurna ….
 *
*
*
*



 TQ cik gooGle

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Saturday, July 24, 2010

alamak...AWARD lagi laaa...





alamak....ida dapat lagI award nie tow...
tapi kali nie dari SYAZA @ SYAFIQAH SYAZA IBRAHIM
terima kasih tow syaza...ida hrgainyer....


*TAGkan kengkawan yg layak dapat awaRd nie....
-miera
-biha
-kak nuyu
-chomb
-kak lai

-(p/s:spe2 yg ida shoutbox 2)..korang ambik tow....




award kedua lak...ambik tow...

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Blog Award Winner



wah....
ida dapat awarD lar...terima kasih pd org yg bg award nie kt ida...hurm sape dia yg baik hati nk bg award nie ek??
ehhhheheehh org 2 adalah REALWANDA aka WANZI.....
sebelum ambik award nie...ida kena jawab beberapa soklan lu...ala..cam bese r..heheheehhe...jom2 tolong ida jawab soklan nie....

 # Ucap terima kasih dan link kat insan yang tag kat kita
terima kasih ......orang 2 adalah REALWANDA aka WANZI.... 

# Tag 15 orang blogger yang anda pikirkan olalala tropika!
hurm..spe insan btuah 2 ek yg ida nk bg award nie.....
NURUL ZAIMAH - http://chibichantomei.blogspot.com
HAJARATULAILY - http://lailysflowers.blogspot.com
NURUL AINURA - http://cikguainura.blogspot.com
MIERA - http://duniakuemieysandra.blogspot.com
BIHA - http://nabihafadzli.blogspot.com
HANI - http://blogsihani.blogspot.com
KROLEZONE - http://internetmpay.blogspot.com
NISA - http://ohmonstar.blogspot.com
CAMARPUTIH - http://uwaisqarny.blogspot.com
ATIE - http://atieaizam.blogspot.com

(p/s:akn dberitahu mllui shoutbox mereka)


# Bagitau insan-insan yang bertuah ni menerusi chatbox dorang
ok....mst r.

# Nyatakan 7 perkara tentang diri sendiri
-suka msj dan berbual ngn MUHAMMAD SYAZWAN B WAHAB
-suka sgt wrna orem....
-suka mempunyai ramai kawan.....
-suka tdo lewt...sb ske ngadap blog n merayap kt blog owg len..hehehehe
-suka mkn ns kerabu..
-suka shopping..
-suke g dating...ehheh
-suka orag yg jujur pd diri sdri.....
-suka org yg tow jge adab ketika bercakap (xkuang ajar)

(ops..terlebih lak..hheheeh)
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Monday, July 19, 2010

adakah aku????

amat2 terkilan akn sikap nyer....



adakah aku yg bersalah???
adakah aku yg buta???
adakah aku yg bodoh???
adakah aku terlebih2??
adakah aku yg xphm2???
adakah aku yg mnta semua ini???
adakah aku yg pinta semua ini terjadi???
adakah aku???
adakah aku????
adakah aku????

seandainya aku yg bersalah.....
maafkan diriku yg hina ini....

seandainya aku bersalah....
tegurlah aku sebaiknya.....

seandainya aku yg bersalah....
terimalah diriku seadanya....

dan....

seandainya aku yg masih bersalah lg....
aku terima segala keputusan mu itu......
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Sunday, July 18, 2010

apa itU C.I.N.T.A






CINTA ITU INDAH bila…..

kedua2 bjak menjaga nama baik klurga dan diri sdri
setia pd yg 1
bcinta krn sayang dan tidak pernah memandang rupa dan harta.
seseorang gadis itu tahu mjga harga dan maruah dirinya.
sgp berkorban apa sjselagi termampu demi org tsyg

TETAPI.......

CINTA DIPANDANG BURUK kerana…

bermesra d khalayak ramai tnpa mghormati org sekeliling
seseorg i2 x setia dan secara terang2 bmain kyu 3
bcinta hnya krn harta semata2
seorang gadis tidak tahu mnjaga harga diri
mgikut nafsu semata2..



opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

penGalamaN baru

☻/
/▌ ♥♥ ♥♥                                                        i'm haPpY guRL'z
/ \





12 julai 2010…

Pertama kali ida mjejakkan kaki ke sebuah tmpat, dimaNa setiap idea dan imaginasi manusia dilontarkan..ataupom diluahkan pd para pnonton untuk mnunjukkn msj yg yg dsmpaikan oLeh mereka…

Hurm,,,,,
Tow x tmpt 2 ktner?







First timE tow ida g saNeR….
bTL kata org duLu2....

Jauh perJaLanan Luas panDangaN


Benarnyer..dh lme dH nk g c2..
Cuma xder ksemptn dan xbnyk ongkos ngt..huhuhuhuhu...
ye r….
stAtUs ida kN sbg sowg peLajar katakan….
kena r bjimat cermat…
beli pe patot..
jgn laK boros ngt..
kelak merana..eheeheheheheh



sebeLum smPai kt sne...ktwg posing r siket...2 pom bhenti kt R&R seremban jap..

ktwg de gaya x jd pelakon teater nnti????
 


 istana budaya


akhirnyer smpai gak kt istana budaya....dLm kol 7.30 mLM...
teater 2 bermula kol 8.30 mLm....



nie tiket masuk dia....(rm35 sahaja)




'Uda dan Dara'

nie lak banner dia....amcam gah kn???
bes sgt2 cter ni....
klu nk cter sinopsis dia..memg pnjg r....
korang nk tow...
kna tgk sendiri....
pgalaman yg mengujakan....
berbeza mcm kita tgk kt wayang tow..
sbb nie livE...
2 yg syOk 2....
dan risik0 nyer tinggi.....
ye r ...mne r tow...tersilap dialog ke...hhuhuhuhuhu..Naya tow......
tp ari 2 pegi tgk....ok jer..wlpom de silap ckt...tp xnmpk ketara ngt.......

dan

tahniah kepada USMAN AWANG yng mnjadikan cerita ini menarik...



nie mse..dwg dh bis teater.......





video
nie Lak video penutup dia....
ramai peminat pakat ambik gmb dwg tow......



☻/
/▌ ♥♥ ♥♥
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Tuesday, July 13, 2010

♣ mY beFday ♣


7 jULai 2010
do u remember that day???
7 july 2010…



Yes….that’s my birthday…now im  21 years old…
Do u want to know what I’m wish in my birthday
(sj je cKp 0mputih..hahahahh)
Harapan ida tok befday kali nie adalah…

MySpace
Ida harap :
   akan menjadi lebih matang dr tahun2 sebelumnya…
bijak menangai maslah yg melanda….
Gembira selalu….
Dpermudahkan urusan…..
Menjadi anak yang taat pada orang tua….
Menjadikan kegagalan yang lalu sebagai pendorong dan semagt tok hari2yang akan datang kelak..
Dan yang terakahir….ida berharap ida cepat2 diijab kabulkan dgn seseorang yang telah lama mencuri hati ida….(ehehehheh)

Opsss…


MySpace

Lupa lak nk ucapkan terima kasih pd kawan2 ida yang telah celebrate befday ida mlm 2….
time kasih semua…….

(kak nurul.kema.kak imah.chomb..kak laily…dan sape22yg terlibat tanpa ida sedari)





MySpace

Dan pada kawan2 yang ucapkan befday kt ida jugak..terima kasih tow semua…ida sayang semua….




Serta pada seseorang yang wish tepat2 kol 12….terima kasih tow sayang……I love u…..


 en muhammad syazwan bin wahab

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow