Sunday, October 31, 2010

KELANTAN juaraku......

tahniah kelantan


wahhh...rasa cam xcaya lak.akhirnya kelantan menang gak mlm niii..alhamdulillah,syukur,rezeki kelantan murah tahun nie.....

terima kasih dan syabas pd semua pemain-pemain bola sepak kelantan (RED WARRIORS HEBAT)
tahniah sekali lagi kerana kamu mengharumkan nama baik kelantan.....

tahniah kerana kamu semua membuka mata semua org yg kelantan tidak lemah dan org-org kelantan boleh berjaya....TAHNIAH.....


video
kelantan menjaringkan gol 2-1



tp,ada sesetegh pihak berasa cembura dgn kejayaan kelantan....yg ini ida sgt2 sakit hati.....
IT JUZ A GAME ok? not the real one.....

agak2 r wei kalu nk ckp buruk2 pom pasal kelantan....
siket2 nk kaitkan kelantan ngn kjadian br2 ni yg bakar stadium.....

ok FINE...setiap org memang penah wt salah kan..dan xsemua org itu sempurna...tp mst ada sbb knp pihak kelantan timbulkan masalah itu....

'POKOK TAK AKAN BERGOYANG KALU TAK ADA ANGIN YG MENGGERAKKANNYA'

dan xsemua org kelantan emo......ingt org len xder emo gak ker???
pikir gak klu nk kuarkan kenyataan itu....
huhuhuhuh.....

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Thursday, October 28, 2010

doa di musim exem

Doa memulakan ulangkaji

اَللَّهُمَّ إِنِّيْ أَسْأَلُكَ فَهْمَ النَّبِيِّيْنَ وَحِفْظَ الْمُرْسَلِيْنَ وَالْمَلاَئِكَةِ الْمُقَرَّبِيْنَ. اَللَّهُمَّ اجْعَلْ لِسَانِيْ عَامِرًا بِذِكْرِكَ وَقَلْبِيْ مَلِيْئًا بِخَشْيَتِكَ، إِنَّكَ عَلَى مَا تَشَاءُ قَدِيْرٌ.

Maksudnya: “Ya Allah! Aku memohon daripadaMu kefahaman para nabi, ingatan para rasul dan malaikat terhampir. Ya Allah! Jadikanlah lidahku basah dengan zikir kepadaMu, hatiku dipenuhi dengan takut kepadaMu. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala apa yang Engkau kehendaki.”

Doa selepas mengulangkaji

اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَوْدِعُكَ مَا قَرَأْتُ وَمَا فَهِمْتُ وَمَا حَفِظْتُ فَرُدَّهُ إِلَيَّ عِنْدَ حَاجَتِيْ إِلَيْهِ، إِنَّكَ عَلىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيْرٌ.

Maksudnya: “Ya Allah! Sesungguhnya aku menitip apa yang aku baca, faham dan hafal kepadaMu. Maka kembalikanlah ia kepadaku ketika aku memerlukannya. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala sesuatu.”Doa Pada Hari PeperiksaanDicadangkan agar doa-doa berikut diucapkan pada hari peperiksaan, iaitu sebelum dan semasa peperiksaan berlangsung:

1. Ketika memasuki dewan peperiksaan

وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا

Maksudnya: “Dan katakanlah: “Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku daripada sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku.”

2. Ketika menerima kertas soalan

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي. وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي. وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي. يَفْقَهُوا قَوْلِي.

Maksudnya: “Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”

3. Ketika sukar menjawab

ياَ حَيُّ يَا قَيُّوْمُ، بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيْثُ.

Maksudnya: “Wahai Tuhan yang maha hidup lagi maha berdiri dengan sendirinya. Dengan rahmatMu aku bermohon pertolongan.”

4. Atau:

اَللَّهُمَّ لاَ سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَأَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزَنَ الصَّعْبَ إِنْ شِئْتَ سَهْلاً.

Maksudnya: “Ya Allah! Tidak ada kesenangan melainkan pada perkara yang engkau jadikan kesenangan padanya. Dan engkau menjadikan kedukacitaan dan kesukaran sebagai mudah dan senang jika Engkau kehendaki.”

5. Jika anda terlupa jawapan:

اَللَّهُمَّ يَا جَامِعَ النَّاسِ لِيَوْمٍ لاَ رَيْبَ فِيْهِ اجْمَعْ عَلىَ ضَالَّتِيْ مَعْلُوْمَاتِيْ.

Maksudnya: “Ya Allah! Tuhan yang menghimpunkan manusia pada hari yang tiada keraguan padanya. Himpunkan barangan dan maklumat yang hilang daripadaku
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Wednesday, October 27, 2010

ma abah



mlm ni rasa kosong jer...nk tpom ma abh..rasa takut lak sbb ida xcomfirm ag pasal tiket raya..hhuuhuh..kalau tpom,mst kena berleter...
pas 2 tgn mula r merayap...gtal katakan...bkk 1 vdeo ni..dh lme dh ida dowlod dye...2 pom sbb tugasan lec yg memaksa ida men downlod kn vdeo niii....

bila dh bkk tgk vdeo...
entah dtg dr mne air nglir kt pipi niiii...
maaaa...abahh.....
ida rindu ma abah....




video



ida xmo jd anak derhaka mcm dlm vdeo ni.....
ida xmo....
ida nk tpom ma abah sekarang gak....
bg sape2 yg masih ade ibu ayah/ ma abh/mama papa/seangkatan dengnnya...
jgn lupakan mereka..





video

jika kita berada jauh dr mereka...
kerap2 lah hubungi mereka..
tnya khabar mereka...
jgn pula kita abaikan mereka..
kerana 2 jer harta yg kita ....
harta yg berharga yg xdapat dijual beli
xdapt d tukar dgn wang ringgit
hargailah mereka yang masih ada di sisi anda....

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

JOM JOIN CONTEST MUKA ITIK ITU CUN MISZNORUL




Syarat2 nya :

1. Anda mestilah bloggers juga n warganegara MALAYSIA..tk kisah berada di mana2..juga tk kisahlah jadi follower MISZNORUL atau tak..
2. Sila UP 1 entri yg bertajuk " JOM JOIN CONTEST MUKA ITIK ITU CUN MISZNORUL"
3. Dalam entri itu, anda perlulah letak pic anda , tk kisah la anda sorang atau beramai2 ..tp anda mesti ade dalam pic itu smbil menggayakan pose mulut itik..
4. Selain itu, perlu lah letak link http://www.misznorul.blogspot.com/ dan juga pic sy spt di atas
(copy di sini)
5. Jangan lupa tag 2 member anda dalam entri tersebut (pastikan kawan anda tau dia di tag hehe )
5. Dah siap, sila tinggalkan link di ruangan pesanan entri ini..supaya senang sy tengok n copy gambar2 anda yg cun itu..
6. Tarikh tutup CONTEST adalah jam 12 malam 31 Oktober 2010 (ahad)
7. contest nie akan di pengadili dgn kengkawan cik misznorul tow..

ok x?

mse ni ngh xder mood...
sbb 2 jdik pic cm niii
adoiiii laaaa
ida nk tag kak nuyu n miera...

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Tuesday, October 26, 2010

betol ker?(dsebalik lagu Justin Bieber)


video



http://www.emocutez.com

kebetulan ngadap FB td...
tetiba lak jump video pasal ni.....
mcm xsgka,ye r...lagu nie HOT sgt2..
kbetulan lak ida suka lagu nie....
upenyer ade maksud tersirat dye....
kalau korang nk tow...
try korang bkk video kt ats 2 dan tgk betol2


http://www.emocutez.com
xpasti laa,
smada ianyer benar atau tidak...



http://www.emocutez.com
cuma ida nk kongsikan aje di sini yer.....
kalu ade pape..coment jer....
nk tow ianyer betul ke x.....
ok semua??

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

FAKTA UNTUK ANDA PERCAYA ATAU TIDAK

 
Jika anda makan satay, jangan pula lupa timunnya, sebabnya
memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran
akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu?
(Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula
adalah anti-karsinogen.

2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Barah akibat penggunaan bahan dalam Shampoo. Balik rumah dan
pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika
kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth
Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah
dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo
yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; VO5, Palmolive, Paul
Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan buih yang banyak". Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan buih.

4. Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi,
koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yang
badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai 'makan untuk mendapat barah'.

5. Bawang Goreng segera, Seorang kawan melawat ke sebuah
perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat
banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja. Sebarkanlah maklumat ini kepada orang- orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.



Kalau tak percaya! boleh hubungi utk pengesahan kepada Penama ni..

Nor Hamizi Md. Amin
Penolong Pendaftar
Unit Perkhidmatan
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia & Pentadbiran
Jabatan Pendaftar, Universiti Sains Malaysia
11800 Minden, Pulau Pinang
Tel: 04-6532694


kredit kepada : Syahirah Mansor
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Sunday, October 24, 2010

kenapa seronok?

seronok sgt seharian mareng...



kenapa ida seronok?
sbb dapat jump ngn kluarga angkt ida,lme dh xjump mereka.sebenarnya, ida xrancang pom nk melawat dowang kebetulan ida pg tgk skolah utk sem depan.pas 2,xsgka lak skolah 2 just 2 minit jer dr rumah kluarga angkt ida iaitu En Salim dr kg sebatu, Melaka.

mAne skolah praktikal ida?
wah....mcm2 pengalaman mse nk pg skolah 2.tp skolah 2 agak jauh dr mktb.hurmmmm nmpknyer kena cri rumah sewa r nnti.tp,ida xpg 1 skolah jer..ida pg beberapa skolah dan tgk skolh geng2 ida...kbtulan jarak antara skolh ktwg juz 2 minit jer
wah !!!!! bes r...senang siket,bukan ape.klu de papehal,senang nk inform kn? keep in touch ok?

kami guru pelatih riang gembira


ape LAGik?
skolah pertama yg kitwg jump mse perjalan 2 adalah Sk Bukit Tembakau..senang jer nk jump skolah 2.btl2 terletak kt tepi jalan.fuhhh,tp senang2 pom ktwg terlajak kete gak.haahaahahah.....

 SK Bukit Tembakau





ain,kema,hani,zaimah

jalan tegak ag (bak kata hani)
skolh kdua lak Sk Sempang.....skolah ni ktwg xpasan tow .entah npe.pdhal tempat dye btl2 strategik.smapaikan ktwg terpksa tnya sowg akak yg cun....dye yg tolong tunjukkan jln. MEKACIH AKAK.



 oh Sk Sempang



dah jumpa..
yeaaaa
men ni skolah ida ni..mne niiii??

'asalamualaikum makcik,tumpng tnya.mne Sk Merlimau yer? anak jalas tros,jump stesen minyak,belok kanan pas 2 br jump skolah 2.....terima kasih yer mkcik.'

wah,siap sesat ag ktwg cri skolah ida 2.....sblm tnya kat makcik 2,ktwg msuk kaw perindustrian....ase pelik smcm je tempt 2...amai lak abg2 bangla dan abg2 indon....wlpape pom, mkch makcik sbb tolong ida...sayang makcik..



mse smpai skolah 2,sempat gak usha2 kuaters guru tu....
tp,hasilnya xseberapa...myb kena cri umh sewa len kot..hhuhhuhuhuhu..

ops....dh last dh?
jln2....bromm2...pin poommm...jump skolah yg terakhir ...
Sk Sg Rambai...lawa skolah 2 tow..sweet jer ida tgk...



pas dh jump semua skolah 2..ida g umh mak angkt lak..mula2 g umh mak angkt ain...minum2 air..hilangkan dahaga jap...pas 2 singgah umh mak angkat hani.....siap mkn tgh hari lak 2...nyum22 sedap tol mkn.dpt ase asam pedas melaka,bes tol.kbtlan ayah angkt hani seowang CHEF.fuhhhhh..mantap r....ehehehhehe..
last skali g umh kluarga angkat ida lak...borak bukan men lme ag....sbb ayah angkt ida kluarkan buku pasal sejarah rumah 2.....sbb umah yg dwg duduk 2 dh berusia 96 tahun..huhuhuhuhu...lme gak kn? dh mcm umor nenek ida dh...

mse smpai umh mak angkat

 mse kt umah mak angkat


kt bhgian depan umah



opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Saturday, October 23, 2010

u a pretty girlZ.....

gmb xder kaitan



wahhh..xsabar nk tgu esok tow...bukan ape...
lme dah xkuar jln2 ngn dak2 cun nii..heheee
(mcm gmb hiasan ats)



ehhehheh...grau jer
memg lme dh ida xkuar sejak balik camping 2 mgu hari 2..
blik camping trus g dungun terangganu lak...
adoi222
bz tol ida nie..


 
dh lme dh xg melawat kluarga angkat ida kt merlimau, melaka..
adakah mereka sihat? 
adkah mereka rindukan ida?
adakah mereka ok?




hurmmmmm....
semuanya akan terjawab esok bila ida dtg umhh nnti...yeaaaaaaaa
bes nyer...

rindu kat mama (skunk nie mama demam)

rindu kat ayah

rindu kat ecah

rindu kat hafiz 

rindu kat fakhru.





2 semua kluarga angkat ida kt sane...
kbtulan ida nk kluar esok nk pg tgk skolah tok praktikal sem dpn.
ida dapat Sk Merlimau tow sem depan.
jd dekat gak r ngn umah keluarga angkat ida
alang 2 tu ida singgah r umah skali..
yeaaaaa.....


bes nyer....
kt bhg depan umah


* nnti ida cter ag esok lpas ida blik yer.cmner pjalann esok...skunk dh ngntok dh..gud nite yaaaa*

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

1st Hotz~Mama.. Cabutan Amat Bertuah

**sticky mode till 23 Oct 2010 **
**Hurry girlz and boyz **

1 set perfume dari Imtiyaaz Aroma fr Yusof & Zulaika
berserta tas tangan exclusive dari SyazLurve Couture Collection


ida dah join dak contest nii
cepat2 korang!!!
contest hotz mama niii
dah nk tamat dah ni ......
ops lupa nk bgtow syarat2 dia...
besnyer kalu dapat perfume 2....
heheheheheeh
i like perfume so much... 
http://www.emocutez.com


opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Thursday, October 21, 2010

chayok2 !!!! Abe ru

Gambar mse raya dulu-dulu

fuhhh..akhirnya dapat jugak ida belikan no pin tok abg ru td kt BSN 
untuk apa?
untuk permohonan kemasukkan KPLI-SR & KPLI J-QAF ambilan jan 2011


http://www.emocutez.com
semoga kali ini abe ru akan berjaya memohon kemasukkan untuk 
KPLI - SR & KPLI J-QAF
ambilan jan 2011



http://www.emocutez.com
dah bpe kali dah abe ru mintak..tp still xdapat gak
nk wat cmner
dah xder rezeki....




http://www.emocutez.com
xpe
bersusah-susah dahulu, bersenang kemudian




http://www.emocutez.com
jom korang...
doakan abang keempat ida (abe ru)
semoga dia berjaya untuk permohonan tersebut....





http://www.emocutez.com
dan korang nk tow x
spe pendorong ida yg menyebabkan ida msuk institut perguruan ni.....





http://www.emocutez.com
abang keempat ida r (abe ru)
yg menyebabkan ida memohon institut ini
dan ida berjaya sampai ke hari ini....
jasamu tak akan adik lupakan


http://www.emocutez.com
TERIMA KASIH BANYAK......




http://www.emocutez.com
SAYANG ABE RU......

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Wednesday, October 20, 2010

Contest: Ayat Macho Buat Cik Jari


 ida memilih tok sertai kategori yang kedua....

Kategori 2:
  • Nota pendek berilustrasi/bergambar. Ala-ala sekeping kad ucapan yang bergambar cantik.
  • Karya anda boleh di hantar menerusi FB - Upload kat wall Cik Jari @ Tag nama Cik Jari @ buat entri simple di blog saudara/saudari. Perlu tampal poster di atas di sidebar blog & link ke entri ini.
  • Boleh di karang dalam Bahasa Melayu @ Bahasa Inggeris @ kedua-duanya sekali.
  • Hanya 1 penyertaan sahaja untuk setiap peserta.
  • Pastikan TIADA AYAT LUCAH.
  • Sila watermark-kan karya anda.(letakkan initial name @ url belog di atas karya anda)
  • Boleh juga send via emel: nurulexplicit88@gmail.com 
  • Hadiah:
    Hadiah Utama untuk Kategori 1 & Kategori 2.(Akan diberitahu kelak)
    Hadiah Saguhati akan ditentukan berdasarkan bilangan peserta.

    TARIKH TUTUP: 30 OKTOBER 2010
     
    amacam..ok x?
     terima kasih pd cik jari sebb pelawa ida


opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Monday, October 18, 2010

Award from Fara & Syaza & RuSh D'




1. Thank the person who gave you the award and the link of the person.
thanx a lot  Fara & Syaza & RuSh D' for the award...



http://faramurni.blogspot.com
http://ohdodol.blogspot.com
  2. Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome
dgn menggunakn ilmu menembak di shoutbox..15 org bertuah telah terkena..huhuhu...

biha


3. Tell 7 things about yourself...

seorang yg simple ajer.
suka memerhatikan org
agak pendiam kot
xske org hipokrit
belajar mengenali ramai kawan
syg kn ma abah, abg ,kakak dan yo






opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

WRY 50TH Followers Award



wah cun nyer....
wah cute nyer.....
wah gempak nyer....

terima kasih pd en mohd razif bin yahil  




sbb bg award yg cun sgt2 ni......
bes r.....
menarik......
nnti ajar ida ek cmner nk wat..heeeheheheh


terima kasih bnyk2 tow....

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Sunday, October 17, 2010

CONTEST GAMBAR PERCUTIAN YANG MENARIK LAGI TERTARIK!



SYARAT-SYARATNYA:

1) must be kojah followers...itu adalah bonus...eh tak tak...acah aje =P
(done)

2) 1 gambar percutian yang menarik lagi tertarik yang akan diterima...tak kisah la dengan sesiapa pun...janji sekeping gambar sahaja...
(done)

3) tiada sebarang editing dilakukan ke atas gambar tersebut
(ok)

4) explain secara ringkas kenapa gambar itu yang anda suka kan...
(done)

5) letak kan gambar saya di sidebar masing-masing seperti di sidebar saya sebelah kanan ini...dan make sure sidebar itu di link kan kepada entry ini...
(done)

6) tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 november sebelum pukul 11.59 malam...

7) hadiahnya??kebaya cantik meletops dari bandungggggggggg (belum jahit lagik) + fridge magnet bandung...kalau lelaki yang menang, anda boleh pilih sama ada nak kebaya atau t'shirt bandung...

8) tinggalkan penyertaan korang di entry ini...bagik link entry u ols tu yerk...
(done)

PEMENANG AKAN DINILAI DARI SETIAP SUDUT...YANG PENTING GAMBAR PERCUTIAN YEEE...BUKAN GAMBAR MAKEUP2 KE HAPE KAN...KIRA KALAU SAYA TENGOK TUH TEROS MACAM WAHHHH WAHHH BESTNYA TENGOK GAMBAR DIA WALAUPUNNNNN RUPA PARAS TIDAK SEPERTI LISA SURIHANI MAHUPUN FAHRIN AHMAD!


ida pertaruhkan gambar ini



gmb nie diambil mse ida bercuti di johor...
fuhh bln puasa lak 2...
bes tow dpt pegi johor(hhuhu)
nmpak sgt ida jarang bercuti....
ni pom dapat pegi johor sbb ade praktikal mengajar kt 
Sekolah kebangsaan Bukit Mahkota kt Felda Aping Timur.
(klu xsilap ida la)

bnyk kengan bila tgk gmb ni...tringt gelagat anak murid2 yg comel2 dan nakal2...
teringat bila mereka pggil 'cikgu ida.....cikgu ida.....'
selamat pagi cikgu......

tp de kenagan yg paling ida xlupa adalah mse nk blik raya ari 2...
ida sempat lg shopping sakan beli kerepek smpai berbeg2 kerepek ida beli....
fuhhhh..raya sakan tol......
raya sakan dengan kerepek r.......




opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Saturday, October 16, 2010

cukup setakat ini,OKEY !!


fuh.....tajuk entry gempak x?
ehhehhehehehh....
ida wt g2 sbb ida dh nk stop blog wt sementara waktu ni...
sbb nk siapkan tugasan yg lec bg....
nk kemas kini fail....
nk study(klu ler leh stdy)
eheheeheeheh

maaf kalu ida dh lme xmuncul...
sbb ida memg bnyk hal nk uruskan...
semuanya tertunggak....
ok semua....
nntikan kemunculan ida yer.....

myb
ida xkn wt entry br lg...
sbb xder masa...
tp kalu ader masa
insyALLAH ida akan wt entry baru.....
nnti korang umpat2 r siket ek kt komen ida...
llalalalalalalalala
tp ida akn sllu bkk blog gak
tok bls kunjungn kwn2 blogger yg setia ngn ida mllui shoutmix.....

IDA SAYANG KORANG
KORANG MEMANG BEST


opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Award. Blogger Harapan

posto....posto...posto.....

TAHNIAH, ANDA MEMENANGI 
"AWARD BLOGGER HARAPAN"
yeeaaaaaaa


kembang idum ida tow.xsgka blog yg comot n x seberapa ni,ade gak insan yg baik hati nk bg award..
sape insan 2?




terima kasih sbb sudi bg award ni...
tp ida kena jwb lu soaln ni sblm ambik award 2 tow

a) slogan nape korang suka MemoriSeorangMuda
sbb blog dye cool...menarik....

Reaksi korang lepas dapat award ni
xterkata..amat teruja..terima kasih yer...

Tag 15 kawan@blogger yang laen


sila amek award nie ya.
peace. ^^

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

PERKARA-PERKARA YANG MEMBUAT KITA HILANG INGATAN DAN TUMPUL MINDA





Kurangkan makan bawang besar

Kurangkan makan berempah

Kurangkan makan ketumbar kering

Kurangkan menonton hiburan

Kurangkan membaca majalah hiburan

Kurangkan ketawa yang panjang atau terbahak-bahak

Kurangkan minuman air batu,air dalam tin(100 plus dan lain2)

Kurangkan makan organ dalaman ayam terutamanya kanak2

Jangan makan kepala ikan

Jangan minum air yang ada semut

Jangan tidur selepas subuh

Jangan tidur selepas asar

Jangan tidur selepas makan

Jangan makan terlalu kenyang

Jangan makan berat selepas jam 9.00 malam

Jangan menyapu rumah pada waktu malam

Jangan makan yang masam-masam berlebihan

Jangan dicampur makan laut dan darat dalam satu hidangan

Jangan minum susu selepas memakan daging/ayam



PERKARA-PERKARA YANG PERLU DIAMALKAN



Selalu makan buah manisan seperti kurma dan lain2

Selalu makan makanan yang panas2

Selalu memakan kekacang seperti kacang soya @ badam dan lain2

Selalu minum air masak

Selalu makan ulam2

Selalu mengamalkan pandangan hijau

Selalu bersenam

Selau menggunakan imajenasi otak

Banyakkan memakan makanan berasaskan gandum/soya

Banyakkan aktiviti berkhemah di hutan/pantai(yang mempunyai pokok) kerana disitulah terdapat banyak ion2 negetif dan cahaya matahari infra merah (terutama pada waktu pagi) yang amat diperlukan oleh tubuh badan,kerana hanya kawasan seperti ini sahaja yang mempunyai % yang cukup untuk kegunaan kita seharian berbanding dalam bangunan batu ianya terlalu sedikit

Jangan ego

Jangan dengki pada orang lain

Jangan makan dari sumber yang tidak halal

Jangan memberi anak makan makanan dari sumber yang tidak halal

Jangan makan makanan yang ada pewarna

Jangan makan makanan yang ada pengawet

Jangan mengunakan minyak masak lebih dari 2 kali

Jangan mandi selepas 9.00malam

......dan yang paling penting dibawah ini........

selamat beramal.....



Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini Allah tidak suka. Kalau tertidur lain cerita.



Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai alas kaki (selipar). Takut kalau-kalau terbawa keluar najis, mengotori seluruh rumah kita.



Jangan makan dan minum dalam bekas yang pecah atau sumbing. Makruh kerana ia membahayakan.



Jangan biarkan pinggan mangkuk yang telah digunakan tidak berbasuh. Makruh dan mewarisi kepapaan.



Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal (kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat).



Jangan makan tanpa membaca BISMILLAH dan doa makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.



Jangan keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan. Takut-takut kita mati dalam perjalanan.



Jangan pakai sepatu atau selipar yang berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.



Jangan biarkan mata liar di perjalanan. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.



Jangan menangguh taubat b ila berbuat dosa kerana mati boleh datang b ila -b ila masa.



Jangan ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.



Jangan mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan kita h ila ng bahagia.



Jangan lupa bergantung kepada ALLAH dalam setiap kerja kita.

Nanti kita sombong apab ila berjaya. Kalau gagal kecewa pula.



Jangan bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.



Jangan banyak ketawa. Nanti mati jiwa.



Jangan biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan mengh ila ngkan kasih orang kepada kita.



Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.



Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya.



Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan kita.



ALLAH lebih tahu apa yang terbaik untuk hamba ciptaanNya.



Jangan biarkan SAJE email ni. Hantarkan kepada semua saudara islam yang anda kenal !!


Wasalam





"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)



"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.."

(Surah Al-Ahzab:71)

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow