Wednesday, December 15, 2010

pliz ok !!! he not my cup of tea."plz ok,he's not my cup of tea"
suker gLer ayat tuuu...
korang nk tow ida jump mner ayat 2?
kalau korang ni jns kaki TV mcm ida....
mst korang kenal sper gmb kt bwh 2...
n
cter aper......

*


*
*


*


*


*


*


*


 yes...
that's right!!!

 UMMU HANI
a.k.a
Nur Fathia

ini cter baru ag..br jer d siarkan d Tv 3 pd hari Selasa pukul 9 mlm
mulai pd 7 Disember 2010

korang nk tow x sper pelakon dye?

 Nur Fathia, Ryzal Jaafar, Siti Fathiyah, Rozita Che Wan, Esma Daniel, Nurul Elfira Loy, Zarynn Min, Airis Yasmin dan Ngasrizal Ngasrisinopsis cter dye mcm nii

mengisahkan cabaran hidup seorang remaja yang menjadi buta selepas menjalani pembedahan otak.
Ummu Hani (Nur Fathia) ialah seorang pelajar Tingkatan Lima yang riang dan cemerlang dalam akademik dan kokurikulum. Hani menyimpan cita-cita untuk menyambung pelajaran di luar negara dan mahu menjadi seorang pensyarah.

Irfan (Ryzal Jaafar) pula seorang pelajar baru yang berpindah ke sekolah Hani selepas ayahnya, Dr. Adib ditugaskan ke sebuah hospital di Kuala Lumpur. Irfan menjadi seorang yang pendiam dan gemar menyepikan diri selepas kematian abangnya akibat leukimia.

Kawan baik Hani, Aliah (Siti Fathiyah) dan Jalilah cuba mendampingi Irfan tetapi hanya mendapat layanan dingin. Hani mendapat tahu Irfan gemar membaca maka dia mula membaca novel kegemarannya bagi menarik perhatiannya.

Sikap optimis Hani telah mempengaruhi Irfan, dia telah berubah menjadi seorang yang lebih aktif. Hubungan mereka juga menjadi rapat dan Hani mula menyimpan perasaan terhadap Irfan secara diam-diam. Hani yang selalu mengalami sakit kepala dan pening telah disahkan mempunyai ketumbuhan dalam otaknya sebelum menghadapi peperiksaaan SPM. Lebih menyedihkan, dia akan menjadi buta selepas menjalani pembedahan otak bagi menyelamatkan nyawanya.

Hani tidak dapat menerima hakikat bahawa dia akan menjadi buta pada usia 17 tahun. Baginya, berita tersebut umpama hukuman mati bagi mengejar cita-cita dan cintanya. Emosi Ummu Hani tertekan selepas menjadi orang buta. Mariam (Rozita Che Wan) dan Mokhtar (Esma Daniel) sekeluarga sering memberi motivasi dan kata-kata semangat kepada Ummu Hani.

Dr. Adib tidak mahu Irfan mengabaikan pelajarannya hanya kerana terlalu ambil berat terhadap Ummu Hani. Dr Adib dan Shafinaz merancang Aliah mendekati Irfan. Selepas keputusan SPM diumumkan, Irfan dan Aliah berjaya melanjutkan pelajarannya dalam bidang perubatan di luar negara. Akhirnya, Irfan dan Aliah telah berkahwin dan kedua-duanya berjaya menjadi doktor.

Selepas tujuh tahun, Ummu Hani masih menunggu kepulangan Irfan kerana dia dirahsiakan tentang hubungan Irfan dan Aliah selama ini. Ummu Hani telah mendaftarkan diri di Pusat Latihan Orang Buta dan sedang membantu merealisasikan projek Quran Braille. Takdir telah menemukan Ummu Hani dengan cinta pertamanya, Irfan namun dapatkah Ummu Hani menerima hakikat bahawa kawan baiknya, Aliah telah menjadi suri hati Irfan?


 tq cik google tok semua pic cute niii


p/s:sinopsis cter tu ida ambik dr sensasi selebriti,kalau korang nk tow lebey bnyk cter artis ag...korang leh klik2 kt  sensasi selebriti jer...bnyk cter2 bes2 n menarik pasal selebriti kt c2...
opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

2 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

mcm sedih je citer ni, tkut nk tgk..> xsuke cite sedih < huhu..

p/s : hero tu encem :D

iDa said...

heeheheeh....mira...memg r..mula2 jer tgk..sbb cute..nnti blik mktb..xtgk dh..hehehehehe