Thursday, May 19, 2011

AL FATIHAH buat blog telurdibasuh.......

aper2 yang kenal arwah ni,sedekahkan al-fatihah korang kt dia.....
sangat2 terkejut dan sedih atas kematian arwah ini......
arwah ini meninggal kerana penyakit asma
blog telurdibasuh dia nie sangat2 best sebb ade lawak best dan ade lak gmb2 yang kita semua belom penah tgk...
uhuhuhuhuh


tapi bila korang perasan biodata arwah dalam blog tu....


 BIRTHDAY :september 25
J0B: Student sampai mati.....


ayat tuuu yg menyebabkan ida n rmai blogger lain tersentap dan sebak.....
AL-FATIHAH.......





blog telurdibasuh

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Wednesday, May 18, 2011

rehat jap!!

ok....
sekarang memang ida kena betul2 fokus..xley main2 dah...kena fokus betul-betul...
esok exam laaaaaa.....
buku pom xbukakk ag.....
waaaaaaa.....
kena stdy betul2 ni......


ok korang see u next time....
kita jumpa lagik selepas ida tamat exam yer!!


doakan ida dan semua kawan-kawan ida supaya dapat menjawab peperiksaan ini dengan  cemerlang...
permudahkan urusan kami.....


doa agar dikurniakan kefahaman yang baik dan ingatan yang sempurna sewaktu menelaah matapelajaran



                (Allahummar zuqna, Ya Rabbi fahaman nabiyyiin, wa hifzaal mursaliin,
             wa 'ilhaamal malaikatiil muqarrabbin, fii 'aafiyaati, ya Arhamar raahimiin
)

Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu,
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"



Gud luck buat semua yg akan menjalani exam jugak!!

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Tuesday, May 17, 2011

terima kasih yer ! !

sangat2 teruja tow dgn Hari Guru tahun ni....
bukan aper,berbanding tahun lepas tu....bese jer...
tah tahu laa aper yg bezanyer...huhuhu...


MAYBE *____^
pertama sebab ida dh pergi menjalani praktikum selama sebulan...
hurmm walaupun sekejap jer...tp bnyk yg ida belajar dlm tempoh sebulan tuu...
ade pahit..manis..perit..sedih..kecewa...dan banyak kejutan yang tak dijangka..
betul kata pepatah "pengalaman lalu mematangkan manusia"




kedua sebab ida daaaaapat banyak-banyak hadiah....
terima kasih korang...
agak terharu sangat2 tow....
dan ida pom xsangka akan dapat hadiah cam nii
mase penghantaran hadiah tu,agak terkejut ia dtujukan pd ida n banyak lakk tu...dan ia sangat cumilll...
macam orang yang mengirim nyer..eheheheeeh
pas tu tak lupa jugak kat kawan2 yang wish tak putus putus mesej kt tepom pasal Hari Guru..
termasuk la En.Yo...terima kasih sayang!!


dan kawan-kawan yang bg hadiah mcm coklat,kek,biskut tuuu..mekacih yer....
sedap tow...eheheheh..tapi sayang nk makan....
mcm ia sbg satu kenangan lak...

BOLEH TAK NK SIMPAN JEK? ..... kihkihkih .........


pape pom...terima kasih bnyk2 korang...
sori xdpt nk ckp nme korang..takut tertinggal..kang trase lak...uhuhuhuhuhuh...


IDA SAYANG KORANG SANGAT2 ! !
TERIMA KASIH YER ! !


klip kertas yg cumil...
tq cikgu imah n cikgu laily

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru ! !


Selamat Hari Guru semua!!
buat semua yang bergelar guru di dunia ini tanpa mengira kaum agama dan bangsa...cewahhhhhh
opss tak terlupa jugak dekat semua bakal-bakal guru nanti....
termasuk ida jugak....


SELAMAT HARI GURU YER KORANG!!


excited sangat2 dengan hari guru tahun ni....tak pasti laa pulak kenapa yer?
tahun-tahun lepas bese jer...
myb sebab sem ni ida dah pegik praktikum sebulan kt sekolah...
jadik dah alami sendiri pengalamn mengajar dengan real....
fuhhhhhhh!!!!
astarfurullah.....penat korang melayan kerenah budak2 cumil niii...
time kita nk marah dowg...dowg siap wat lawak g...cancel tros nk marah.....
heeheheheehehheh


tp xder r sampai ketawa terbahak2 depan budak cumil tuuu...
kena control garang ciket....
ehhhheheheehheeh


pape pom...
selamat hari guru yer korang semua....
selamat hari guru kt semua guru-guru yang mengajar ida di Sekolah Kebangsaan Hamzah 1 Machang (darjah 1 sampai drjah 6)
dan
Sekolah Menenagah  Kebangsaan Hamzah 1 Machang (form 1 smpai form 5)
dan
di IPG Kampus perempuan Melayu.....

dan kepada bakal-bakal guru di blog ini serta tak dlupakan kepada "guru" yang mengajar tutorial blog..hehhheheehh









nota orem:
dh ngntok r.....sambg esok la....lg bez!!!ehhehh

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Thursday, May 12, 2011

doa pelindung diri



Bismillahillazi La Yadhurru Ma'asmihi Syaiun filArdhi wa la Fissama'i wa huwassami'ul 'alim

[Dengan nama Allah yang dengan namanya, tidaklah memudharatkan segala sesuatu yang ada di bumi dan langit , Dialah Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.(3 kali)]




HR. Abu Dawud 4/323, At-Tirmidzi 5/465, Ibnu Majah dan Ahmad. Lihat Shahih Ibnu Majah 2/332,- rujuk Hisnul Muslim






 



sejak akhir2 ni banyak isu-isu gangguan makluk halus yang terjadi di tempat ida....
kawan2,jom kita sama2 mengamakan ayat ini supaya diri kita dapat terhindar dari ganguan......


opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Sunday, May 08, 2011

camat hari ibu ma !!

dialog si anak dan si ibu yang cantik!!




si anak: maa..oooo...maaaaa
si ibu: yer,gapo?
si anak: ada saper2 tok tepom ma ari nih?
si ibu: hemmm..tak dop..bakpo nyoh?
si anak: Selamat Hari Ibu MA !! sayang Maa !! Love u !!
si ibu: terima kasih...gelenyar teh ado lobiu-lobiu nih...
si anak: ehehehehehe....love u ....love u sooo much!!!




hye korang?
mst korang pelik ngn dielek tok dialog kt ats tu....alaaa,mklumlah ida kn prg kelantan...
kang ida citer formal kang x "Fresh" lak.....eehheeheheh
memandangkanh ahri nie hari ibu....so....
cepat2 ambik tepom kol ibu/ma/mami/mama/umi/mak korang masing2....
kata org tak elok kita sambut "Hari Ibu" nih dan ramai yang yg spread pasal haram sambut hari ibu tu..uhhu 
Selagi niat kita betul, Tuhan Maha mengetahui. Bila kita sambut mothers day tu, bukan kita niat nak sambut/sembah benda lain kan.....
semuanyer bergantung pada niat kita....


tapi xsemestinya kita hanya hargai ibu kita setiap kali hari ibu jek.....setiap hari pom hari ibu jugak...kn?
memandangkan ida dok jauh ngn parent...
so,dalam seminggu 2...selalu jugak r kol dowang...borak2....
citer masalah,citer per yang terjadi,negadu sakit pening,manja2,mintak duit (eeheheeh)....


ye r,walaupom apa pom yang berlaku kt diri kita ,tak kira kita ni dah ade pkwe pom...selalu berkepit ngn pkwe....last2 kita kan kembali kt family kita jugak..parent kita jgak....kn?
ida cakap semua ni sebab ia penh terjadi kat ida....
ye r mase ida praktikum dulu....(isu sensitif)


tapi macam abang n kakak ida,dwg xwic ag hari ibu kat ma...ida tow dowang akan wic jugak..
cuma dowang cibok ciket...
mcm thun2 lepas gak....


last2 dowang wat kejutan dengan balik umah ramai2....
ehheeheh...suker giler ma biler anak2 dia balik umah...kecuali ida r...hhuhu..
bile de ct sekolah baru nk balik...huhuhu

korang kenal x MatLutfi?
yang dak oversea tu......kn dia ade wat video tok ibu dia sempena hari ini.....
bg saper2 yg tak tgk ..meh tgk video ni......SEMPENA HARI IBU....


video




selamat hari ibu ma !!
ida sayang ma !!
ma ibu yang terbaik dalam dunia ini yang ida ada !!
Love u ma !!






*hargailah insan istimewa ini dalam hidup anda sebelum diambil oleh Nya*


opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Saturday, May 07, 2011

wake up girlz

exam dh xlame lagi dh,tapi mood nk stdy tu nk datang2 lagik...padahal ida xwat paper pom..juz on9 jerk....
malas sangat2....neper ni sayang oiiiit....


exam dah nk dekat dh....ida tengok kawan2 ida semua dh study...siap ade nota tangan agik tow....
waaaaaa.......


camner nk buat kita lebih bersemangat nk belajar ni...
korang ade idea x?


wake up ida....
wake up ida....
exam dh xlame lagi niiiii.......








opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

Sunday, May 01, 2011

selamat pulang SIPMA!!!

selamat petang semua......
korang dh mkn ker?
cmner hari ni?
sronok?ehhheeheehe


hepi sgt2 hari ni tow...sebab aper? sebab hari ni hari yg paling aman dan seronok giLer sebab sudah sekian lame xbukak langsir luas2......
sebab aper?
sebab depan kolej kediaman kami ade sekumpulan dak SIPMA datang wat latihan.....so,dowang tito kt depan kolej kediaman perempuan r.....


agak susah jugak la ktwg nk bukak langsir n tingkap luas2....
kan,ade batas antara aurat wanita n lelaki....

Firman Allah SWT adalam Surah An-Nur ayat : 31 : yang mafhumnya :
“Dan janganlah mereka (wanita) menampakkan perhiasannya kecuali apa yang biasa nampak daripadanya dan hendaklah mereka menutup kain tudung mereka hingga ke bawah dada”.

so,hari ni lega sangat2,biler dapat bukak langsir n tingkap luas2....
br dapat hirup udara segar dalam bilik......
selamat kembali pulang yer dak2 SIPMA....




*mood lapar sgt2,tak sabar nk kuar bli makanan n makan banyak2...hahahaaha*

opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow