Sunday, May 08, 2011

camat hari ibu ma !!

dialog si anak dan si ibu yang cantik!!




si anak: maa..oooo...maaaaa
si ibu: yer,gapo?
si anak: ada saper2 tok tepom ma ari nih?
si ibu: hemmm..tak dop..bakpo nyoh?
si anak: Selamat Hari Ibu MA !! sayang Maa !! Love u !!
si ibu: terima kasih...gelenyar teh ado lobiu-lobiu nih...
si anak: ehehehehehe....love u ....love u sooo much!!!




hye korang?
mst korang pelik ngn dielek tok dialog kt ats tu....alaaa,mklumlah ida kn prg kelantan...
kang ida citer formal kang x "Fresh" lak.....eehheeheheh
memandangkanh ahri nie hari ibu....so....
cepat2 ambik tepom kol ibu/ma/mami/mama/umi/mak korang masing2....
kata org tak elok kita sambut "Hari Ibu" nih dan ramai yang yg spread pasal haram sambut hari ibu tu..uhhu 
Selagi niat kita betul, Tuhan Maha mengetahui. Bila kita sambut mothers day tu, bukan kita niat nak sambut/sembah benda lain kan.....
semuanyer bergantung pada niat kita....


tapi xsemestinya kita hanya hargai ibu kita setiap kali hari ibu jek.....setiap hari pom hari ibu jugak...kn?
memandangkan ida dok jauh ngn parent...
so,dalam seminggu 2...selalu jugak r kol dowang...borak2....
citer masalah,citer per yang terjadi,negadu sakit pening,manja2,mintak duit (eeheheeh)....


ye r,walaupom apa pom yang berlaku kt diri kita ,tak kira kita ni dah ade pkwe pom...selalu berkepit ngn pkwe....last2 kita kan kembali kt family kita jugak..parent kita jgak....kn?
ida cakap semua ni sebab ia penh terjadi kat ida....
ye r mase ida praktikum dulu....(isu sensitif)


tapi macam abang n kakak ida,dwg xwic ag hari ibu kat ma...ida tow dowang akan wic jugak..
cuma dowang cibok ciket...
mcm thun2 lepas gak....


last2 dowang wat kejutan dengan balik umah ramai2....
ehheeheh...suker giler ma biler anak2 dia balik umah...kecuali ida r...hhuhu..
bile de ct sekolah baru nk balik...huhuhu

korang kenal x MatLutfi?
yang dak oversea tu......kn dia ade wat video tok ibu dia sempena hari ini.....
bg saper2 yg tak tgk ..meh tgk video ni......SEMPENA HARI IBU....


video




selamat hari ibu ma !!
ida sayang ma !!
ma ibu yang terbaik dalam dunia ini yang ida ada !!
Love u ma !!






*hargailah insan istimewa ini dalam hidup anda sebelum diambil oleh Nya*


opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

6 comments:

si para para said...

selamat hari ibu..
kepada semua ibu..

Ariffin Khomeini said...

sama-samalah kita hargai mereka sementara mereka masih berda disisi kita

emieysandra said...

like matlufti!!

iDa said...

si para para:yap..camat hari ibu....

iDa said...

Ariffin Khomeini:em em...tol 2...

iDa said...

emieysandra:ehehheeh....