Monday, April 29, 2013

KENAPA SAYA MAKAN SUPLEMNT TAPI LAMBAT NAMPAK HASIL???



1.Tidak mengikut dose yg ditetapkan

- Certain badan kita mampu untuk ambil suplmnt yg high dose.ada yg x mampu.sbb tu naik ruam.jerawat.so pada permulaan ambil suplmnt cuba pada dose sedikit dhulu.selepas 3 hri.bru tmbh dose..klo tibe 2 naik ruam tu ha.high dose la tu.cuba kurangkan x pun bnyakkn air masak


2.kurang minum air masak 

- ini paling penting..beli suplemnt mahal2 tpi malas minum air masak..makan suplemnt pastu bgtau naik jerawat.ble tnya minum bapa liter air masak.1 liter.smpai asyik ke toilet.adoi..x ckup tu dikk
paling kurang pun 3 liter..macam sy sendri sbb ada toksin bnyk dlm badan sy minum 5 liter..asyik ke toilet lepas minum..itu perkara biasa..makin kerap buang air kecil makin bnyk la toksin terbuang.jgn just mkn suplmnt.yg lain x jaga.

3.Tidak istiqamah 

- hari pertama semngat makan.hari ke 3 ke 4 mula la ada lopong2 .terlupa ambil time pagi .terlupa ambil time malm..kena disiplin kan diri..suplmnt buykan tuk cantik je tpi tuk badan anda.

4 Pengambilan kafein
- ada yg peminat tegar kopi,teh nescafe..x snggup nak tinggalkan minuman favourite anda.so please jgn mkn suplmnt sbb nnti membazir.klo awk mkn sulment then minum plak kafein mmg x kemana khasiat tu sbb kafein tu dah serap.rugikan..sbb tu la kesan pun x nampak..nak cntik nak sihat cuba kurangkan kafein klo tinggalkan terus lgi bgs.hehe


 

p/s:info yg diambil dr dealer sis nadia yg comel ^^





opps,kita terbaCa ciTer U laa,pat-pat komen tow

2 comments:

Mysara Ab Rahman said...

kte mmg lum ada amik supplement sbb payah nk konsisten..hee
tp kne ubah tabiat ni..

Amssa Adiaruz said...

Mysara Ab Rahman:yap dear,kena rajin2 ubah tabiat tu..kena blajar konsistn & ikut peraturan ..n yg penting disiplin diri..hiihihihi